Omdat wij regelmatige vragen krijgen over Escape Rooms hebben wij een handige F.A.Q. opgesteld. Hier vind je de meest gestelde vragen over Escape Rooms.

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een groepsspel waarbij je opdrachten moet uitvoeren om zo snel mogelijk te ontsnappen uit de kamer. Lees meer onder het kopje: Wat is een Escape Room?

Hoe kun je je voorbereiden op een Escape Room?

Voorbereiden op een Escape Room is zeker mogelijk. Om een escape room te volgen moet je inzicht en concentratie hebben. Het is vaak een combinatie van logisch nadenken en puzzels oplossen. Dat laatste kun je gaan oefenen. Een leuk voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de AIVD kerstpuzzel.

Wat is de geschiedenis van de Escape Room?

In de Verenigde Staten waren al een aantal Escape Rooms gebouwd, gebaseerd op de Amerikaanse Hunting houses, die daar rondom Halloween erg populair zijn. In 2006 opende de eerste Escape Room in Europa, in Boedapest. In het oostblok is dit nog steeds een erg geliefd spel, en in steeds meer Oost Europese landen verschijnen Escape Rooms. Meer over de geschiedenis van de Escape Room.

Waarmee kun je een Escape Room vergelijken?

Eigenlijk is een Escape Room een combinatie tussen een real life spookhuis, een speurtocht en een film. Het bevat meerdere elementen waardoor een Escape Room eigenlijk met niets te vergelijken is. Daardoor is een Escape Room juist zo’n bijzondere ervaring te noemen. Ook zijn er diverse soorten escape rooms.

Is een Escape Room gevaarlijk?

Nee, een Escape Room is niet gevaarlijk, de opdrachten die je moet uitvoeren zijn altijd getest op veiligheid, en mocht je toch claustrofobisch worden dan kun je de deuren altijd openen door middel van een knop naast de uitgang. Wat gebeurt er als je niet kunt ontsnappen? Een escape room kan wel gevaarlijk zijn als je niet op de juiste manier gedraagt of wanneer er alcohol of drugs in het spel is.

Is een Escape Room ook voor kinderen?

De meeste Escape Rooms zijn voor 16 jaar en ouder, maar er is nu een speciale Escape Room voor kids! Zie Escape Room Kids in Amsterdam.

Kan ik ook een arrangement boeken voor een Escape Room?

Jazeker, in de toekomst kun je via ons arrangementen boeken voor een Escape Room. Mocht je nu interesse hebben in een escape room als vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje, bekijk dan de gelijknamige pagina’s.

Een Escape Room in Amsterdam cadeau doen?

Binnenkort is ook dit mogelijk via onze website kun je namelijk een cadaeukaart geven voor een van de Escape Rooms in Amsterdam.

Aan de hand waarvan wordt de kwaliteit van een Escape Room bepaald?

Omdat wij vinden dat het gaat om de beleving van klanten, laten wij de ‘rating’ over aan de bezoekers van de betreffende Escape Room. Dit is een goed uitgangspunt.

Wij hebben uit eigen ervaring bepaald dat varieteit, diepte en onverwachte wendingen de drie belangrijkste factoren zijn waaraan een goede Escape Room moet voldoen. Deze aspecten zullen dan ook worden besproken in onze beschrijvingen van de verschillende Escape Rooms.

Wat gebeurt er als niet kunt ontsnappen?

De spelleider zal de groep komen halen zodra de tijd op is.

Het is jammer dat je dan de ontknoping niet te weten zult komen, en niet zult verschijnen op het scorebord. Maar geen zorgen; je zult niet de rest van je dag hoeven te slijten in de kamer 🙂