Hoe je te gedragen in een escape room

Het doel van een escape room is natuurlijk ontsnappen. Ook is het van belang dat je zo snel mogelijk en op de beste manier probeert te ontsnappen. Om te ontsnappen moet je bepaalde handelingen verrichten waar je achter kunt komen door weer bepaalde links te leggen. Je moet dus nieuwsgierig zijn ingesteld om achter verbanden te komen die noodzakelijk zijn om verder te komen. Je moet je dus exploratief opstellen, maar tegelijkertijd wel systematisch te werk gaan. Zo is het bijvoorbeeld niet handig wanneer jij op een plek gaat zoeken waar iemand al heeft gekeken. Toch moet je niet uit het veld laten slaan en in het begin gewoon dingen gaan proberen om achter verbanden en aanwijzingen te komen. Dus de belangrijkste tip is om in het begin gewoon te beginnen met zoeken en je goed voor te bereiden op een escape room.

Luister en kijk goed

In de ruimte bevinden zich altijd aanwijzingen om te ontsnappen. Het is daarom heel erg belangrijk om oplettend te werk te gaan, je moet niet achterdochtig worden. Wanneer je denkt dat je iets gevonden hebt, vraag dan anderen om feedback. Probeer niet in je eentje de leiding te nemen, juist door het met een groep uit te voeren zul je meer succes halen. Door middel van groepsinzichten heb je meer mogelijkheden om het probleem op te lossen en niet in een zogenaamde ”tunnelvisie” te blijven.

Verdeel de taken

Het is verstandig om de taken van te voren te verdelen, ga bijvoorbeeld in duo’s te werk. Ook is het handig om later pas de oplossing van een kleine puzzel te bespreken, dit bespaart namelijk tijd! Het is erg belangrijk om met elkaar te blijven communiceren tijdens de escape games.

teamwork

Volg de aanwijzingen

Van te voren zullen er instructies worden gegeven voor de escape room. Zo wordt er meestal besproken wat je wel en niet mag doen. Het is in sommige ruimtes namelijk niet toegestaan om bepaalde spullen te verplaatsen en in andere rooms juist wel. Zo is het vaak de regel dat je een deur (naar een andere ruimte) pas mag openmaken als het echt duidelijk is dat je die deur moet openmaken!

Not done

Natuurlijk mag je niet te laat komen. Dit is erg vervelend voor de eigenaar van de escape room, omdat zijn planning dan door de war raakt. Dit kan gevolgen hebben voor andere groepen. Spreek daarom altijd ruim van te voren af. Zoek ook nooit naar antwoorden op het internet over de escape room, dit verpest namelijk het escape spel.

Escape rooms zijn uitermate geschikt voor een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest. Amsterdam wordt natuurlijk vaak bezocht door toeristen voor de wel bekende gezelligheid in de vorm van drank en drugs. Het is niet aan te raden om aan een escape room te beginnen met drank of drugs op. Dit is namelijk niet toegestaan in de rooms en je zou geweigerd kunnen worden.