Voorbereiden op een Escape Room

De eerste keer naar een escape room is best spannend. Je weet niet wat je te wachten staat en je hebt geen flauw benul wat je moet gaan doen. Bij een escape room moet je inzicht en concentratie hebben om te presteren onder tijdsdruk. Maar hoe kun je je dan toch voorbereiden op een escape room?


Maak puzzels onder tijdsdruk

Door veel puzzels te gaan maken train je om verbanden te zoeken en logisch na te denken. Twee vaardigheden die je zeer goed kunt gebruiken tijdens het doen van een escape room. Er zijn verschillende soorten puzzels geschikt om je voor te bereiden op een escape room. Puzzels die op tijd gaan zijn nog beter om jezelf te trainen om te gaan met tijd. Je moet hier natuurlijk wel zelf de tijd voor hebben. Zeer geschikt is de lastige AIVD-kerstpuzzel als escape room training. Ook Sudoku’s helpen je om beter te worden met cijfers en logisch nadenken.

breinkraker

Escape Room spelletjes

Er zijn escape room apps beschikbaar voor je smartphone om beter te worden in het doen van een escape room. Een voorbeeld hiervan is de app: forever lost. Van deze escape app zijn twee afleveringen beschikbaar die je voor nog geen 2 dollar kunt downloaden in de app store. Er zijn nog een aantal andere spellen en apps beschikbaar, daarover later meer in onze blog.

Lichamelijke voorbereiding

Voordat je begint aan het grote escape avontuur is het natuurlijk handig om eerst even naar de toilet te gaan. Ook is het handig om van te voren goed te eten en te drinken, meestal is een escape room op tijd en duurt het jammer genoeg maar een uur. Toch kun je veel energie verbranden tijdens de opdrachten. Niet alleen moet je soms hard nadenken, maar ook lichamelijk wordt er soms een kleine inspanning van je verwacht. Om extra geconcentreerd te zijn nemen sommige mensen voordat ze beginnen nog een kopje koffie.  Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van jou als persoon of dat jou helpt om jezelf te concentreren. Ook is het comfortabel om makkelijke kleding aan te trekken, dus geen hakken of strakke broeken! Wil je nog meer tips om je voor te bereiden op een escape room? Bekijk dan onze blog voor nog meer tips.

Een goed begin is het halve werk

Door je goed voor te bereiden met je team heb je een voorsprong op andere deelnemers. Door met je team van te voren een tactiek te bespreken raak je gemotiveerd en begin je geconcentreerd aan de opdrachten.

Tot slot is het natuurlijk onwijs leuk om je te laten verrassen in de escape room, dit is natuurlijk deel van het avontuur en de kick van de ontsnapping. Heb jij nog goede tips om je voor te bereiden? Laat het ons dan weten via Facebook of Twitter.