Met wie is een escape room het leukst om te doen?

Er is geen vaste groepssamenstelling voor alle escape rooms. Iedere escape room is (gelukkig) anders en daardoor varieert de hoeveelheid spelers per escape game. Uit ervaring kunnen wij wel vaststellen dat het in sommige escape rooms niet aan te raden is om met het maximale aantal spelers te spelen. Het is namelijk leuker om zoveel mogelijk zelf te ontdekken tijdens het spel. Wanneer je met meer spelers in een ruimte bevindt, is de kans kleiner dat jij degene bent die dingen ontdekt. Tenzij jij natuurlijk de koning van de escape rooms bent…

Verschillende soorten groepen

Het is mogelijk om met verschillende soorten groepen een escape room te doen. Zo kan je op vrijdagavond met je beste vrienden een room bezoeken. Het is een leuke activiteit voor personen die houden van dingen ontdekken en ontcijferen, oftewel bij puzzel fanaten zal het zeker in de smaak vallen. De echte liefhebbers gaan meerdere escape rooms af en er zijn diverse  groepen die alle escape rooms in Nederland afgaan.

Vaardigheden ontdekken

Wanneer je een escape game gaat spelen met een groep die je wat minder goed kent, kun je elkaars vaardigheden beter leren kennen. Het is een perfecte gelegenheid voor een teambuilding uitje van een bedrijf. Het is bij ons mogelijk om een psychologisch assessment te laten afnemen. Dit wordt gedaan door een team van psychologen die jullie groep gaat analyseren op gedrag en verschillende rollen gedurende het spel. Wanneer deze assessment wordt afgenomen voor een bedrijf kan dit voor nuttige inzichten zorgen die kunnen leiden tot een verbetering binnen het bedrijf.