Wat is de geschiedenis van de escape room?

Het is allemaal begonnen met een spel uit Silicon Valley gebouwd door een aantal programmeurs in 2006. Zij hebben in 2006 de eerste fysieke escape room gebouwd, deze escape room is meteen erg populair geworden. Wat is een escape room?

In de Verenigde Staten werden steeds meer Escape Rooms gebouwd, gebaseerd op de Amerikaanse Hunting houses, die daar rondom Halloween erg populair zijn. Ook in Japan en Hong Kong werden de escape games steeds populairder. In 2006 opende de eerste Escape Room in Europa, in Boedapest. In Oost Europa is dit nog steeds een erg geliefd spel, en in steeds meer Oost Europese landen verschijnen Escape Rooms. Zo zijn in Boedapest inmiddels al meer dan 80 escape games te vinden.

De eerste escape room in Nederland

Nederland volgde de escape room hype pas in 2013 op. De eerste escape room van de Benelux is in 2013 geopend in Bunschoten. Later volgde veel andere escape games in Nederland en België. Bekijk het overzicht aan escape rooms in amsterdam.

Prison escape games

Inmiddels zijn er ook een aantal nieuwe varianten op de escape room gekomen. Zo kun je tegenwoordig zelfs uit een gevangenis ontsnappen. Deze variant is overgekomen uit Zweden.