Wat gebeurt er als je niet kunt ontsnappen?

Soms is het zo lastig om uit een escape room te ontsnappen dat het niet lukt om binnen de tijd te ontsnappen. Dit is natuurlijk erg jammer, want er is niets zo leuk als de grote oplossing vinden voor de escape room en het euforische moment van ontsnappen te ervaren. Helaas lukt het niet iedereen om te ontsnappen uit de escape room, maar wat gebeurd als je niet kunt ontsnappen? In de meeste gevallen zal de eigenaar van de room je komen halen en bevrijden uit de kamer. Het is natuurlijk heel jammer dat je niet achter de ontknoping komt, maar zo hoef je niet de hele dag in de kamer weg te slijten…

Is een escape room gevaarlijk?

Nee absoluut niet! De escape rooms zijn nooit gevaarlijk en in iedere kamer bevindt zich een noodknop waarmee deelnemers bevrijd kunnen worden in geval van nood. Gelukkig komt dit zelden tot nooit voor en is een escape room vooral heel erg leuk. Een escape room is natuurlijk wel een beetje spannend en soms zelfs een beetje eng, maar dit maakt de ervaring alleen maar leuker!

Hints zoeken

Wanneer je vast komt te zitten als groep kun je natuurlijk om een hint vragen. Blijf ondertussen toch dingen uitproberen om zo achter nieuwe aanwijzingen te komen om te ontsnappen. Voordat je aan een escape room begint moet je vaak je telefoon afgeven zodat je niet op je telefoon naar antwoorden kunt zoeken. Lees meer hoe je je moet gedragen in een escape room.