Zelf een escape room bouwen

Wil jij zelf een escape room bouwen? Denk hier niet te luchtig over. Er zijn al diverse entrepreneurs je voorgegaan in het bouwen van een room. Zo zijn er inmiddels in Amsterdam al meer dan vijftien escape rooms in 2016. Het ontwikkeling van de puzzels kost behoorlijk wat tijd en daarnaast zul je waarschijnlijk geld moeten investeren. Natuurlijk is het ontzettend gaaf om je eigen room te gaan ontwikkelen en wij moedigen dit alleen maar aan. Het is vooral belangrijk dat je over alle concepten van het maken, bouwen en ontwikkelen van een escape room nadenkt. Het vergt daarnaast niet alleen denkwerk, maar je moet ook de juiste materialen in huis halen. Bovendien is het handig om de juiste software aan te schaffen om de bezoekers op het juiste moment in te plannen. Met Escape Room software kun je tevens de tijd van de bezoekers per puzzel meten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het ontwikkelen van een escape room. 

Factoren bij het bouwen van een eigen escape room

Natuurlijk is het belangrijkste dat de bezoeker zich vermaakt en dat hij uitgedaagd wordt. Inmiddels zijn er meer dan 400 escape rooms in Nederland en het aantal blijft maar stijgen. Daarom is het van belang dat je met jouw eigen escape room wel blijft onderscheiden ten opzichte van de anderen. Dit kan je doen door zeer creatieve puzzels en kamers te verzinnen. De meeste mensen spelen een escape room maar een keer, het is daarom erg belangrijk om meteen de eerste keer de allerbeste indruk te maken. Denk bij het ontwikkelen van een escape room dus na over hoe jij ervoor zorgt dat je boven de concurrentie uitsteekt. Tot slot moet je nog goed nadenken over de marketing van de room, hoe trek jij bezoekers naar jouw escape room? Ga je flyers verspreiden of richt je meer op het internet. Ook de exploitatie van de escape room is van belang. Er moeten mensen klaar staan die de spelers kunnen begeleiden tijdens het spelen van de room, natuurlijk moet er ook betaald worden voor het spelen.

Wil je graag met ons sparren over ideeën voor jouw escape room in Amsterdam of ergens anders? Neem dan gerust contact met ons op.De locatie van de escape room

In Amsterdam zijn Escape Rooms vaak wat duurder dan op andere plekken. Dit heeft ten eerste te maken met de huur van de panden om een geschikte room in Amsterdam te huren. Zoek dus eerst naar een geschikte locatie en ga dan pas verder met het ontwikkelen van jou escape room idee. Het is namelijk soms niet mogelijk om jou idee voor een ontsnappingskamer toe te passen op de desbetreffende locatie. Zo kan een locatie beperkt zijn, maar het kan natuurlijk ook voordelen hebben. Wanneer jij een ruimte hebt die nogal griezelig en donker aanvoelt, dan is het makkelijker om voor een horror escape spel te kiezen! Denk dus goed na over de locatie en het thema van de escape room. Een goede combinatie zal je concept alleen maar beter maken.

Inmiddels hebben wij een groot team van Escape Room bouwers verzameld. Deze Escape Room experts hebben zeer veel ervaring met het bouwen van Escape Rooms in binnen en buitenland. Ben jij zelf van plan een room te gaan bouwen, maar weet je niet precies hoe? Wij kunnen je helpen! Vul hieronder het contactformulier in en wie weet heb jij straks jouw eigen Escape Room.

Ben jij opzoek naar professionele hulp bij het bouwen van een Escape Room?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of voor een offerte voor het bouwen van Escape Room.

    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Subject

    Your Message